top of page

Menue

Privacy Policy

Pogoji Poslovanja

FAQ

Kontakti

Telefon: +386 40 661 155

Mail: info@obrobugozda.si

Lokacija:Rudnik pri Radomljah 13

1235 Radomlje

© 2021 OB ROBU GOZDA                                    Editor: Emprise Marketing                               Fotografije: arhiv Glampinga in @Marko Prezelj

Raziščite Kamnik ter okolico

Kamnik je prekrasno srednjeveško mesto, ki se nahaja v osrčju Slovenije ter nudi različne aktivnosti v objemu narave. Naš glamping se nahaja v bližini tega prečudovitega mesteca, za to gostom vedno predlagajo naj si vzamejo čas ter raziščejo to srednjeveško mesto pod Kaminško - Savinjskimi Alpami.


Zemljevid Bloga:

Pohodništvo in Smučanje v Kamniško - Savinjskih Alpah

Kamniško-Savinjske Alpe
Kamniško-Savinjske Alpe

Kamniško sedlo


Mogočna gorska veriga Kamiško - Savinjskih Alp nudi ene izmed najlepših pohodniških poti ter smučišč v Sloveniji. Z vrhovi, ki se dvigujejo tudi do 2500 m nad morjem, so gorske poti primerne za izkušene pohodnike, prav tako pa tudi za tiste, ki bi se radi le sprehodili v naravi in nadihali čistega gorskega zraka.

  1. Velika Planina: Je poznana po enem izmed največjih še ohranjenih pastirskih naselij v Evropi. Ta prečudovita planina predstavlja popolno lokacijo za vse, ki si želijo sproščenega sprehoda ob enem pa spoznati slovensko kulturo ter tradicionalne jedi, kot so žgance s kislim mlekom.

  2. Grintovec: Je najvišji vrh v gorski verigi ter predstavlja zahtevnejši vzpon, ki pa po večjem naporu nagradi s prečudovitim razgledom na dolino Kamnika ter naprej do Ljubljane. Kot že omenjeno, je pot zahtevnejša za to, naj se nanjo podajo izkušenejši planinci v ustrezni opremi.

  3. Smučarski resort Krvavec: Eno izmed najbolj znanih ter najlepših smučišč, se nahaja prav v bližini Kamnika. S 13 različnimi sedežnicami nam nudi več kot 30 km prečudovitih smučarskih prog.

Življenje je čudovito, a le če ga živimo

Tomaž Humar



Raziščite Kamnik


Kamnik
Kamnik

V Kamniku se nahaja veliko prečudovitih arkov ter poti, kot sta mestni park ter Arboretum Volčji Potok. Tako ti parki predstavljajo čudovito lokacijo za sproščen sprehod ali pa piknik z družino/prijatelji. Arboretum Volčji Potok je obenem največji botanični vrt v Sloveniji ter predstavlja zbirko več tisočih različnih rastlin. Sprehodite se med cvetočimi tulipani ali pa se s kolesom zapeljite do bližnje kavarne.



Če po dolgem dnevu, polnem pustolovščin postanete lačni, si lahko privoščite kakovosten obrok v eni zmed restavracij s tradicionalno slovensko hrano, kot so Kranjska klobasa, potica ter štruklji. V starem mestnem jedru lahko najdete veliko kakovostnih restavracij, mi pa vam priporočamo naslednje:

  • Tsnim Restavracija

  • Gostisce Mili vrh Kamnik

  • Gostilna Repnik


Raziščite staro mestno jedro

Srednjeveško mesto je polno zgodovinskih znamenitosti ter spomenikov. Ena izmed najbolj znanih je cerkev svetega Jakoba, ki je bila postavljena v 15. stoletju. Ob cerkvi je postavljena kapela Božjega groba, ki je eno izmed zadnjih del velikega arhitekta Jožeta Plečnika. V starem mestnem jedru se nahaja tudi veliko muzejev, ki nudijo pogled v bogato zgodovino. Eden izmed bolj popularnih muzejev je Medobčinski muzej Kamnik, ki se nahaja v srednjeveškem gradu, in je za obiskovalce odprt čez celotno leto. V njem se nahaja bogata zbirka artefaktov, ki predstavljajo zgodovino Kamnika.

Kamnik
Kamnik

Tržnica v Kamniku je odprta vsak vikend v centru mesta. Predstavlja prekrasno priložnost za nakup lokalnih pridelkov, ročno narejenih izdelkov in tradicionalnih oblačil. Ob enem predstavlja edinstveno priložnost za spoznavanje energije mesta ter lokalnega prebivalstva.






Na tržnici lahko kupite:

  1. Sveže domače izdelke: Vsak konec tedna so na tržnici na voljo sveži domači izdelki, kot so sadje, zelenjava ter meso.

  2. Ročni izdelki: Tržnica nudi velik izbor ročno narejenih izdelkov, kot so vaze, leseni izdelki ter oblačila.

Avanture v okolici


Kamniško - Savinjske Alpe so prekrasna gorska veriga, ki so oddaljene le kratko vožnjo od mesta. Tako se lahko podamo na kolesarski potep, splezamo visoke gorske stene, ali pa se v raftu spustimo po brzicah gorskih rek.


E-Kolesarjenje

Najemite e-kolesa, ter se zapeljite po dolini Kamnika ali pa gorskih poteh, kjer vas za vsakim ovinkom čaka nova pustolovščina. Obiščite izvir kamniške Bistrice, raziščite dolino Rudnik ali pa si privoščite kavo v Arboretumu.

Rafting in kajak

Plezanje


Kamniško-Savinjske Alpe
Kamniško-Savinjske Alpe


Sprostite se v lokalnem glampingu

Med obiskom Kamnika je ena najboljših stvari, ki jih lahko počnete, sprostitev in počitek v našem glampingu. Lesene hiške nudijo popolno okolje za sproščujoče počitnice v objemu narave. Ne glede na to, ali želite pobegniti od vsakdanjega vrveža ali preprosto uživati ​​v čudoviti naravi, je naš glamping idealen kraj, da si ponovno napolnite baterije ter umirite svoje misli. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj:

  • Glamping se nahaja v osrčju narave, obkrožen s prečudovitimi gozdovi ter ​​visokimi gorami.

  • Nikoli vam ne bo dolgčas, saj lahko najamete električno kolo, se podate na avanturo v okoliške gozdove ali pa sprostite ob večernem ognju. Tako bo vaše bivanje res prijetno.

  • Po dolgem dnevu, polnem avantur, se lahko sprostite v zasebni savni ter jacuzziju, ki se nahajata v skritem gozdičku. Da pa bo vaš večer še bolj popoln, si privoščite še kozarček penine.

  • Glamping se nahaja le kratko vožnjo od starega mestnega jedra Kamnika, kjer lahko raziskujete bogato zgodovino mesta, arhitekturo in lokalno kulinariko.

"Ena izmed najboljših stvari ob obisku Kamnika je sproščanje v glampingu. Lesene hišice predstavljajo popolno lokacijo, kjer se lahko sprostim in pozabim na vse ob enem pa zaživim obdan s prečudovito naravo. "

Jakob Robič


Glamping Ob Robu Gozda
Glamping Ob Robu Gozda

13 views
bottom of page