top of page
kamniške rože

Splošni pogoji poslovanja

Potne listine

Gostje so sami odgovorni za predložitev dokazil o državljanstvu v obliki veljavnega potnega lista in drugih listin, ki so potrebne za potovanje. Gostje se morajo posvetovati s svojim potovalnim agentom, letalsko družbo ali primernim državnim organom glede potrebnih listin. Če gostje nimajo potrebnih potnih listin, jim je lahko zavrnjen prihod/vstop. Rožle Repanšek s.p. ni odgovorno za pridobitev in varovanje potrebnih potnih listin.

internet

Na voljo je brezplačna uporaba wi-fi/ja, ki deluje po celotnem glampingu, vključno z namestitvijo. Prepovedan je prenos večjih količin podatkov, ki bi lahko vplival na slabše delovanje interneta v Glampingu Ob Robu Gozda.

hišni ljubljenčki

Hišni ljubljenčki so dobrodošli.

kajenje

Kajenje v vseh zaprtih prostorig Glampinga Ob Robu Gozda je prepovedano. Gostom je kajenje omogočeno na zunanjih površinah.

Parkirišče

Gostom je na voljo brezplačno zunanje parkirišče. Glamping Ob Robu Gozda ne sprejema odgovornosti za varnost vozil, poškodbe vozil ali za stvari shranjene v njem.

škoda

Pridržujemo si pravico, da zaračunamo za morebitno škodo, ki je nastala v sobi gosta, na Glampingu Ob Robu Gozda ali za vse predmete, ki manjkajo v njihovi namestitvi.

neprimerno vedenje

V primeru neprimernega ali objestnega vedenja, ki bi povzročilo škodo ali zaradi katerega bi bilo potrebno dodatno čiščenje (kemično itd.), predčasen odhod gostov zaradi neprimernega vedenja (odhod gosta, ki ga npr. moti hrup/neprimerno vedenje drugega gosta), bomo gostu zaračunali vrednost nastale poslovne škode ali strošek dodatnega čiščenja.

Darilni bon

Ob koriščenju darilnega bona je potrebno ob prijavi v glamping predložiti originalni darilni bon. Fotokopije, preslikave ali prepošiljanje darilnega bona ni dovoljeno in ni veljavno.

Darilni bon je veljaven do izteka datuma veljavnosti, ki je naveden na vsakem posamičnem darilnem bonu. V kolikor na darilnem bonu datum veljavnosti ni zapisan, se šteje, da je darilni bon veljaven eno leto od datuma izdaje. V primeru, da darilni bon ni izkoriščen v času njegove veljavnosti, je ukraden, izgubljen ali uničen, njegov uporabnik ni upravičen do povračila ali kompenzacije v kakršni koli obliki.

Vrednostni bon se lahko koristi kot plačilno sredstvo katerekoli storitve, hrane ali pijače, ki je na voljo v glampingu. 

Ob zamenjavi darilnega bona za bon večje vrednosti, mora stranka doplačati razliko.

odpoved odGovornosti: 

Gostje potrjujejo in se strinjajo, da bodo upoštevali vsa objavljena varnostna opozorila glede lesenih hišk, ognjišča, koles,... Gostje prevzemajo odgovornost in razbremenjujejo glamping ter osebje glamping kakršnekoli odgovornosti, zahtevkov, tožb, odškodnin, stroškov in/ali odhodkov, ki lahko izhajajo iz ali so na kakršenkoli način povezani z gostovo uporabo lesenih hišk, kopalnic, e-koles,.... Gostje razumejo in potrjujejo, da ta odpoved odgovornosti vključuje tudi tožbe zaradi malomarnosti in/ali dejanj ali odsotnosti dejanj glampinga in osebja glampinga. Skladno s tem je tukaj podano vnaprejšnje obvestilo. Organizator potovanja in/ali potovalni agent je dolžan gostom predložiti kopijo tega obvestila (Odpoved odgovornosti).

Prav tako velja to za gozdno vilo, skupne prostore, drevesa,  in namestitve.

Gozdna vila nudi balkon / teraso, kjer lahko v miru in tišini gostje posedijo. Gozdna vila je obdana s teraso in varno ograjo (kot v hotelih na balkonih). Rožle Repanšek s.p. zato v nobenem primeru ne bo odgovarjal za kakršnakoli ravnanja v nasprotju s pravili glampinga, kar pomeni, če bi gostje sedeli na ograji balkona hiške na drevesu ali kakorkoli drugače spreminjali varnostne zaščite v glampingu.

Rožle Repanšek s.p. kot lastnik glampinga in upravitelj glampinga in gozdne vile (Rudnik 13 in Rudnik 6 A) v nobenem primeru ne odgovarja ob primeru, ko gost ravna v nasprotju s pravili in določili ter ne prevzema odgovornosti tudi zaradi posledic vremenskih razmer, ekstremnih vremenskih dogodkov ali kakeršnega koli pika žiželk.

spoštovanje lokalnih zakonov

Gostje so sami odgovorni za poznavanje, upoštevanje in spoštovanje lokalnih zakonov in predpisov na destinaciji, osebje v glampingu pa ni odgovorno za informiranje ali opozarjanje gostov glede zakonov in/ali predpisov na destinaciji.

veljavno pravo

Za te splošne pogoje velja slovenska zakonodaja. Stranki se dogovorita za izključno pristojnost slovenskih sodišč.

dragocenosti

Za stvari, ki jih je stranka prinesla s seboj, jamči glamping v skladu z zakonskimi določili le v primeru, če je škoda povezana s kršitvijo dolžnosti s strani glampinga.

pravila o uporabi brezpilotnih zrakoplovov

Zaradi varnosti in spoštovanja zasebnosti gostov je prepovedana uporaba brezpilotnih zrakoplovov ali dronov ter letalskih modelov za namene rekreacije.

Sprejete kartice

Maestro, Mastercard, Visa, Chin Union Pay, JCB, Electron, Discover, Diners, Amex

Radomlje, Maj 22, 2024

Splošni pogoji poslovanja

Pogodbena partnerja sta Rožle Repanšek s.p. (v nadaljevanju "Glamping Ob Robu Gozda" ali "glamping") in gost. Če je za gosta oddala naročilo tretja oseba, potem na podlagi solidarnega jamstva tretja oseba skupaj z gostom jamči Glampingu Ob Robu Gozda za vse obveznosti iz te pogodbe.

Sklenitev pogodbe

Pogodba je sklenjena, ko Glamping Ob Robu Gozda prejme pisno potrdilo s strani gosta ali spletnega rezervacijskega sistema ter, ko Glamping Ob Robu Gozda pošlje potrditev rezervacije gostu. S tem se smatra, da gost v celoti sprejema Splošne pogoje poslovanja. Poslana ponudba za nastanitev še ne pomeni rezervirane sobe.

Gost mora potrditi prejeto ponudbo s ključnimi podatki in plačati predplačilo v višini  celotne rezervacije  do prihoda gosta. Gostu, ki rezervira preko spletnega rezervacijskega sistema, bomo v skladu s splošnimi pogoji bremenili ustrezen znesek. V kolikor gost ne bi imel razpoložljivih sredstev na kreditni kartici ali transakcija ne bi bila uspešna, mora za potrditev rezervacije opraviti nakazilo zneska v roku, ki ga določi recepcija.

Na osnovi plačila prejme gost potrditev rezervacije, ki mu zagotavlja bivanje v Glamping Ob Robu Gozda.

Pravna določila

Podjetje Rožle Repanšek s.p. bo s potrebno skrbnostjo pri oblikovanju spletne strani poskušalo zagotavljati točnost in ažurnost podatkov na svoji spletni strani, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti o njihovi točnosti in celovitosti. Vsi uporabniki uporabljajo objavljeno vsebino na lastno odgovornost. Niti podjetje Rožle Repanšek s.p. , niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi te spletne strani, ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij na tej spletni strani, za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njeni vsebini. Rožle Repanšek s.p.pravtako ne odgovarja za ponudbe objavljene na drugih portalih, spletnih straneh, agencijah, partnerjih itd., s katerimi ni podpisana pogodba o sodelovanju.

Podjetje Rožle Repanšek s.p. si pridržuje pravico, da spremeni vsebino spletne strani kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega opozorila. Pri tem ne prevzema odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb.

Valuta

Vse cene so v valuti evro (€ / EUR) in imajo vključen DDV.

rezervacija

Rezervacija je mogoča na več načinov: pisno na elektronski naslov info@glampingforestedge.si, po telefonu +386 40 661 155 osebno na recepciji glampinga ali preko spletnega rezervacijskega sistema na www.glampingforestedge.si.

Samo povpraševanje oziroma naša ponudba ne štejeta za potrjeno rezervacijo, saj je bistveni pogoj za veljavnost rezervacije vaša potrditev naše ponudbe in plačilo v skladu z navedenimi splošnimi pogoji poslovanja. V primeru, da potrditve ne prejmemo, se šteje, da rezervacija ni bila nikoli naročena. Vaše podatke lahko uporabimo pri nadaljnji komunikaciji z vami.

rezervacija preko spletnega rezervacijskega sistema

V primeru rezervacije preko spletnega rezervacijskega sistema, se gost strinja s splošnimi pogoji rezervacije in posledično tudi s splošnimi pogoji Glampinga Ob Robu Gozda.

Takse in ostale dajatve

9.5 % davek je vključen v ceni.

Turistična taksa za prenočitev za odraslo osebo na dan znaša 2€. Na osnovi slednje znaša promocijska taksa 0,50€. Skupna višina obeh taks znaša 2,50€ na osebo na dan.

V primeru, ko je zavezanec za plačilo turistične takse upravičen do plačila turistične takse v višini 50% odstotkov (to so otroci od 7 do 18 let), le-ta znaša 1€ za prenočitev na osebo na dan. Na osnovi slednje znaša promocijska taksa 0,25€. Skupna višina obeh taks znaša 1,25€ na osebo na dan.

Plačila turistične in promocijske takse so upravičeni otroci do 7. leta starosti in osebe iz 27. člena ZSRT. Davek za turistično in promocijsko takso ni obračunan na podlagi 6c. odstavka 36. člena ZDDV-1.

Turistična in promocijska taksa nista vključeni v ceno nočitve z zajtrkom.

Sprememba rezervacije (ne vključuje odpovedi)

Sprememba rezervacije je mogoča le pisno na elektronski naslov info@glampingforestedge.si ob predhodnem dogovoru z recepcijo.

Gostje, ki kadarkoli pred potovanjem spreminjajo svojo rezervacijo s tem, da jo nadgrajujejo (dodajajo nočitve, dodajajo sobe, spremembe imen), ne plačajo nobenega dodatnega stroška. Spremembe so možne glede na razpoložjivost.

Za kakršnekoli druge spremembe rezervacij (sprememba datuma prihoda, zmanjševanje števila nočitev, zmanjševanje števila sob, dodajanje števila oseb itd.) veljajo naslednja pravila:

  •  Za spremembe rezervacije, ki so prejete 14 dni ali manj pred potovanjem, se plača preostalih 30% cene do polne cene vrednosti nočitve in morebitna razlika v ceni, v kolikor je sprememba rezervacije za drugo (dražjo) sezono. Pridružujemo si pravico do zaračunanja dodatnih stroškov v višini 20% končne cene rezervacije.

  • Sprememba rezervacije je možna zgolj glede na razpoložljivost in predhodni individualni dogovor s predstavnikom podjetja Rožle Repanšek s.p. na elektronski naslov info@glampingforestedge.si. Pridružujemo si pravico do zaračunanja dodatnih stroškov v višini 20% (odstotkov) končne cene rezervacije.

 

Vse zahtevane spremembe rezervacij in kakršnekoli druge spremembe mora pisno odobriti predstavnik podjetja Rožle Repanšek s.p. na elektronski naslov info@glampingforestedge.si

Odpoved rezervacije

 

Stroški odpovedi so odvisni od tega, kdaj Glamping Ob Robu Gozda prejme obvestilo o odpovedi.

Odpoved rezervacije je mogoča le pisno na elektronski naslov info@glampingforestedge.si

stroški v primeru odpovedi

Stranka ima pravico do pisne ali ustne odpovedi najema Glamping hiške ne glede na razlog.

V tem primeru ima najemodajalec pravico do povračila stroškov. Višina le teh je odvisna od časa, v katerem je najemnik podal odpoved:

  • do 14 dni pred prihodom: 100% rezervacije oziroma akontacije

  • Če stranka predčasno zapusti apartma znašajo stroški 100% cene aranžmaja.

Stranka mora odpoved poslati v pisni obliki na emajl:info@glampingforestedge.si

Neprihod gosta:

Če se gost ne prijavi v glamping na dan prihoda, se gosta po uradnem času za prijavo v glampingu bremeni skladno s pogoji o odpovedi rezervacije, tj. 100% (odstotkov) celotnega stroška rezervacije.

višja sila

V primeru višje sile kot npr. bolezen, nesreča, vojna, potres, epidemija ali pandemija že vplačanih ali v skladu s splošnimi pogoji že bremenjenih ali vplačanih sredstev ne vračamo.

Vaša rezervacija je VARNA pri nas. V kolikor vam ne bi mogli zagotoviti bivanja zaradi zaprtja glampinga, vam izdamo vavčer, ki ga lahko izkoristite ob drugi priložnosti.

 

PlačilA

Rezervacija preko spletnega rezervacijskega sistema

Ob potrditvi rezervacije boste morali poleg vaših osebnih podatkov vpisati tudi vaše podatke veljavne bančne kartice, s katero boste potrdili svojo rezervacijo. S tem se strinjate, da bomo vašo bančno kartico bremenili v skladu s Splošnimi pogoji in pogoji o Odpovedi rezervacije.

rok plačila

  • Za rezervacije v obdobju do 7 dni pred prihodom, je potrebno plačilo v roku 24 ur od prejema predračuna.

  • Za rezervacije v obdobju 7 dni ali več pred prihodom, je potrebno plačilo v roku 48 ur od prejema predračuna.

Če na bančni račun v določenem roku ne prejmemo nakazila, lahko posledično izvedemo preklic rezervacije.

Polog je potrebno skladno s pravili plačati na bančni račun podjetja Rožle Repanšek s.p..

bančni račun

Rožle Repanšek s.p., Rudnik pri Radomljah  13,1235 Radomlje, SI – SLOVENIA EU. IBAN SI56 6100 0002 7901 621, BANK: DELAVSKA HRANILNICA D.D. Ljubljana, BIC: HDELSI22

Storitev

Osnovna storitev je nočitev z zajtrkom.

posebna ponudba

Izposoja e-koles, privatni najem savne ter jacuzzija in druge dodatne storitve, se zaračunajo po veljavnem ceniku.

prihodi

Prihodi so predvideni med 14.00-24.00. Dan pred prihodom vam pošljemo emajl z vsemi podrobnosti vaše rezervacije in kje vas čakajo ključi za brezstični prevzem. Bolj zgoden prihod je možen le, če vam to javimo v emajlu ali z klicem na telefon.

odhodi

Odhodi so predvideni do 10.00. Kasnejši odhod je možen po predhodnem dogovoru z lastnikom in ga obračunamo v skupnem znesku 25€ od 13.00 ure a le v primeru, če je hiška prosta.

pozna odjava

Pozna odjava po 13. uri je doplačilo 25€

Prijava v glamping

Iz varnostnih razlogov morajo imeti gostje ob prijavi s seboj veljaven osebni dokument (osebna izkaznica, potni list ali vozniško dovoljenje). Skladno z Zakonom o prijavi prebivališča je nastanitveni obrat dolžan v roku 12 ur prijaviti začasno prebivališče vsem gostom, ki bivajo v Glampingu Ob Robu Gozda.

Dodatno ležišče

Na vašo želji, je v glamping hiško dodati otroško ležišče.

predčasni odhodi

Glamping ni dolžen vrniti gostu/stranki vrednosti nočitev za predčasni odhod. Za morebitne izjeme glede na razlog predčasnega odhoda, je potrebna odobritev s strani vodstva podjetja.

bottom of page